Служители в затворите излязоха на протест, защитават уволнен колега

0

Работещи в затворите излязоха на протест. Те изразяват недоволството си срещу уволнението на колегата им Емил Велков. Пред медиите той обясни, че са привиквани служители от затворите в София под претекст да дават обяснения. 

Протестиращите искат оставки, като една от тях е на директора на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ Ивайло Йорданов, предаде БТА.

Председателят на синдиката на служителите в България Ясен Тодоров заяви, че работещи в системата са на протест не само в подкрепа на Велков. Те не са съгласни с промените, които са направени напоследък и на-вече с връщането на 12-часовите дежурства.

След като бяха махнати 24-часовите смени, почивните дни, натрупани във времето стават хиляди повече, каза Тодоров.

Ивайло Йорданов каза медиите, че Велков е наказван няколко пъти, в т.ч. и за липсващо оръжие. Освен това той е напуснал работното си място, блокирал е движението по улицата. Според Йорданов Велков има и по-старо наказание и за това, че е играл шах с лишен от свобода.

Директорът на затворите каза, че Велков вече е завел дела срещу наказанията. Той посочи, че има наказани служители за обидни коментари в социалните мрежи, в т.ч. ругатни срещу министър.

Протестиращите получиха подкрепа и от синдикалната федерация на служителите в МВР.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече