„Хамас“ публикува списък с чужденци, които могат да напуснат Газа, има и българи

0

„Хамас“ публикува в социалните мрежи списъци с имена на чуждестранни граждани, палестинци с двойно гражданство, както и служители на Червения кръст и неправителствени организации, които ще могат да напуснат Газа и да отидат в Египет, съобщи ТАСС, цитирана от Дир.бг.

Ислямисткото движение ще позволи на граждани на България, Япония, Австрия, Чехия, Финландия, Австралия, Индонезия и Йордания да се махнат от Газа, добавя агенцията.

Те ще могат да напуснат ивицата през контролно-пропускателния пункт „Рафах“, добавя ТАСС, като се позовава на граничната служба на Газа във Фейсбук.

„Публикуваме списъци на притежателите на паспорти на други държави, които ще могат да преминат през ГКПП Рафах на 1 ноември. Гражданите, посочени в документа, трябва да присъстват на ГКПП в 7 часа, за да се улесни процеса на преход“, гласив съобщение на граничната служба на анклава.

Липсва информация дали пристигналите на пункта по-късно от определения срок ще бъдат допуснати да преминат границата.

Общо в списъците има поне 430 души. Освен чужди граждани и служители на международни и неправителствени организации, те включват палестинци с двойно гражданство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече