Васил Терзиев положи клетва като кмет на София

0

Васил Терзиев положи клетва като кмет на София.

На днешното заседание на Столичния общински съвет, свикано от областния управител Вяра Тодева, клетва полагат новоизбраните общински съветници, кметовете на райони и на кметства.

Очаква се днес да бъде избран и нов председател на градския парламент, а за поста да бъде номиниран Борис Бонев („Спаси София“).

Заседанието ще се води от Грети Стефанова от ПП-ДБ/“Спаси София“.

В новия общински съвет на София влизат седем политически формации. Най-много съветници имат „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България (Спаси София)“ – 23-ма. ГЕРБ-СДС имат 14. „БСП за България“ – девет, „Възраждане“ – осем, КОД и ИТН – по трима, а ВМРО – БНД – един. 

От ПП-ДБ са отправили покана към всички политически сили за обсъждане на основните задачи, с който трябва да се заеме градския парламент на София, но по-голямата част от тях са отказали разговори във вчерашния ден, каза в сутрешния блок на БНТ Бойко Димитров, избран за общински съветник от ПП-ДБ.

„Знаете, че при нас базираме политиките си на ценности. Казахме за какво ще се борим. Няма да участваме в сформиране на мнозинство, което има за цел да задоволи нечий интереси“, каза Иван Таков, избран за общински съветник от „БСП за България“.

Довчера бяхме политически опоненти, днес вече сме от една страна – тази на София, заяви кметът на София Васил Терзиев в първото си изказване пред новоизбрания Столичен общински съвет.

Нужно е да защитаваме интересите на всички в града, независимо от нашите политически виждания. Това значи да бъдем от страната на мъдростта и търсенето на дългосрочни решения, които ни обединяват, посочи Терзиев. Това, което е по-дълго от един мандат, тази мечта, която ни обединява- София да бъде модерен, сигурен, уреден европейски град, в който всички искаме да градим бъдеще, добави кметът на София, цитиран от БТА.

Той каза, че това, с което се е ангажирал в кампанията, е наистина да положи всички усилия да бъда кмет на всички софиянци. По думите му оттук нататък трябва заедно с общинските съветници да търсят какво ги обединява. Това са ценностите, принципите и начинът, по който да заработи общината още по-ефективно, да бъде по-прозрачна и по-бърза в решаването на проблемите, така че да успеем да променим нагласата на хората, заяви Терзиев.

Голям проблем според него е загубената вярата в общината. Тук сме четири години заедно и трябва да работим заедно да възстановим това доверие и да вземем най-правилните решения, каза Терзиев. Той изрази вярата си, че всички в Столичния общински съвет са мъдри и ще намерят този път.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече