НКЖИ ремонтира гара Айтос

Ремонтирана е жп гара Айтос, съобщиха от НКЖИ. Цялостна подмяна на съществуващите ВиК и ел. инсталации, както и на вътрешна и външна дървена дограма с нова – PVC е  част от изпълнения договор за ремонт на жп гара Айтос.

Фасадите на приемното здание са  топлоизолирани, входните врати на чакалнята са подменени с алуминиеви и автоматични, а на първия етаж са обособени нови архитектурни решения за билетните каси. Предвидено е цялостно обновяване на прилежащата територия на приемното здание като се подменят съществуващите бетонни плочи с нови.

През изминалата 2023 г. към УДВГД Пловдив по железопътна линия Пловдив – Бургас са  въведени в експлоатация маршрутно – компютърни централизации за осигуряване на движението на влаковете и маневрената работа в гарите Калояновец, Черноград и Айтос.

На същата линия е въведена автоблокировка без проходни сигнали с броячи на оси за осигуряване на движението на влаковете в междугарията: Михайлово – Калояновец, Калояновец – Стара Загора, Карнобат – Черноград и Черноград – Айтос.

Договори по възстановяване на габарити, стари настилки, вертикални планировки, перони и поставяне на нови бордюри, тактилни и тротоарни плочи са  изпълнени през изминаващата  година на жп гари Съединение, Гълъбово, Раднево и предгаров площад Стара Загора. На дезинфекционна станция Пловдив и жп гара Баня  през 2023 г. са  изпълнени договори за ремонт на покриви, фасади и помещения.

Коментарите са затворени, но trackbacks и pingbacks са отворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече