Фандъкова за Европарламента: Не е моето

0

Навръх Йордановден бившата кметица на София Йорданка Фандъкова повдигна завесата за бъдещите си намерения. Според слуховете, Бойко Борисов я гласи за Европарламента. Това лято ще има избори за нови представители в Брюксел и масово се говореше, че една от кандидатките на ГЕРБ ще е точно Фандъкова.

Няма да съм кандидат за евродепутат, каза в отговор на въпрос Фандъкова. Това не е моето, призна тя. 

В политиката е изключително важно да можеш да водиш диалог, да правиш компромиси. Аз съм управлява два мандата без мнозинство, лично съм водила разговори, за да си осигурим подкрепа. Това не става с призиви и „вие сте длъжни, подкрепете ни“, заяви бившият кмет на София Йорданка Фандъкова по БНТ. В политиката не винаги първият е победител, подчерта тя, като коментира невъзможността да се избере председател на Столичния общински съвет. 

В най-голямата група в СОС като че ли има борба за лидерство, няма информация кой е лидерът, кой води преговори… Първо г-н Терзиев покани партийните лидери, после ПП-ДБ-СС поканиха общински съветници, след това малките групи канят – виждате ли някаква стратегия в това, обясни Фандъкова. 

Най-лесно беше да се пренесе моделът на управление, който се постигна на държавно ниво, коментира още тя. 

Темата за боклука на София

Фандъкова заяви, че няма опасност от криза с боклука и не бива хората да бъдат плашени. Ще си позволя да дам един несъвет – никой да не прави пи ар с кризата с отпадъците, защото това се връща като бумеранг, подчерта тя. 

По думите й в темата за боклука няма нищо тревожно. Тревожно е само поведението и това, че безотговорно е да заплашваш хората с криза, която евентуално би дошла след три години, каза още Фандъкова. Според нея темата с отпадъците е ключова за всеки град, а за София е тема на сигурността на града. Започнах работа като кмет с балите на площадките, това беше ужасяваща криза със затворени депа. Но никога не съм си позволила да плаша хората, работата на кмета е да намира решения, а хората да бъдат възможно най-спокойни. Оставих работещ завод, буквално в последните дни като кмет отидох да проверя за последно работата, обяви Фандъкова.

Не разбирам как може хора, които провалиха третата фаза на завода за боклук, сега да питат публично „Какво да правим с RDF“. Настоявам проверката, която се прави в момента, да бъде дадена на прокуратурата, каза още Фандъкова. 

Много ми е соц това

Така коментира Фандъкова идеята за по-високи данъци върху втори автомобил в семейство и управление на празни апартаменти от общината, лансирана от арх. Любо Георгиев.  Дават се примери с Барселона, но това ми звучи като екзотика. По избори се говорят много неща, но сега трябва да се обмислят сериозно, каза още Фандъкова. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече