Стийн Мей от Нидерландия: Първият международен студент на стаж в НКЖИ (галерия)

0

Успешно приключи стажът на първия международен студент в НКЖИ Стийн Мей от Нидерландия, съобщиха от компанията.

Стийн е студент в Университета по приложни науки в Бреда, Нидерландия и през миналата година кандидатства за стаж по специалността си „Организация на товарните жп превози“ в повече от 20 фирми и организации в цяла Европа. Получава първия положителен отговор от България и започва стажа си в отдел „Мониторинг“ на НКЖИ.

„Едно е да видиш проектите на хартия, друго е да видиш строителството им на живо. Много съм щастлив, че благодарение на колегите и на Васил Станев (ръководител на отдела) успях да видя целия процес от началото до края“, казва нидерландският студент.

Стажуването на Стийн се превръща в полезно и вълнуващо преживяване за цялата компания. Неговото усърдие, работна етика и страст към железопътния транспорт бързо го превръщат във всеобщ любимец.

„Различната му гледна точка и свежи идеи катализираха доста процеси в отдела, получихме голям подарък от него – вдъхновение“, споделя Васил Станев и признава, че Стийн ще му липсва.

Генералният директор на НКЖИ Мария Генова пожела успешна реализация и изрази надежда, че и повече  български студенти ще се възползват от стажантските програми, които компанията предлага.

„Има какво да дадем на младите специалисти, а и има какво да получил от тях. НКЖИ като най-голямото държавно предприятие в страната очаква нови попълнения“, заяви Генова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече