Министър Гвоздейков: Мой заместник беше сменен заради незадоволителната работа на „Български пощи“

0

Смяната на заместник-министър Григори Григоров е провокирана от незадоволителните резултати в управлението на „Български пощи“, тъй като той отговаряше пряко за този ресор. Това каза министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков в отговор на въпрос за рокадата в министерството. Гвоздейков е на изслушване в ресорната комисия на Народното събрание.

На 31 януари от пресслужбата на Министерския съвет съобщиха, че със заповед на министър-председателя на длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията бе назначен инж. Борис Герасимов. С друга заповед на премиера от длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията бе освободен Григори Григоров.

Още като започна нашият мандат дадохме заявка, че една от големите цели е да направим всичко възможно да стабилизираме състоянието на „Български пощи“ и да дадем възможност на дружеството да започне да работи в посока подобряване дейността и развиване на друга дейност, която може да прави, каза министърът. По думите му проблемът най-вече е в това, че заместник-министърът е обещал в началото на мандата, че ще подобри финансовите резултати на дружеството. Друг проблем в работата на Григоров, който Гвоздейков посочи, е липсата на ясна визия и програма със срокове за изпълнение за подобряване на тези резултати.

Доверието не беше оправдано, добави министърът и отбеляза, че е дал пълна свобода за работа на Григоров и за сформиране на негов екип в пощите. Очевидно тези хора не си изпълняваха задачите както трябва, лично аз имах много забележки и дойде този момент, в който трябваше да се разделим, обясни още Гвоздейков, цитиран от БТА.

Причините са незадоволителни резултати в управлението на „Български пощи“ и справяне като цяло с проблемите, обобщи министърът. Гвоздейков отбеляза, че Борис Герасимов е заместник-министър от понеделник и ще отговаря за ресор „Цифровизация, дигитализация и съобщения“ в Министерството на транспорта и съобщенията.

По думите на Герасимов всичко в ресора на министерството на транспорта минава безусловно през дигитализация, осъвременяване, нови платформи. В тази област смея да твърдя, че имам необходимите компетентности да генерирам идеи и да ги осъществявам, заяви той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече