Кристалина Георгиева заинтересована от втори мандат като директор на Международния валутен фонд

0


Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева е заинтересована от втори петгодишен мандат като ръководител на организацията, съобщи снощи „Блумбърг нюз“.

Георгиева е готова да си осигури достатъчна подкрепа, се казва още в съобщението на агенцията, цитирано от БТА.

В края на февруари сама тя заяви пред Ройтерс, че не се е „фокусирала“ върху това дали да се кандидатира за втори мандат на поста. Официално нейният мандат приключва през есента на настоящата година.

Георгиева посочва, че в момента е съсредоточена върху работата си като управляващ директор на МВФ.

„Вижте, точно сега трябва се концентрирам върху работата си“, заявява Кристалина Георгиева в интервю за Ройтерс. То е проведено в кулоарите на срещата на финансовите министри и управителите на централните банки на страните от организацията Г-20, която се провежда в бразилския мегаполис Сао Пауло.

„Винаги съм смятала, че е най-добре да се концентрирате върху работата, която имате, а не върху някакви хипотетични варианти в бъдещето. Така че позволете ми да си свърша работата“, посочи преди дни управляващият директор на МВФ.

Кристалина Георгиева е втората жена начело на Международния валутен фонд и е първият представител на страна с развиваща се пазарна икономика на този пост, отбелязва Ройтерс.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече