Гвоздейков: Сменихме времето не само на часовниците, а и на развитието на България по европейския ѝ път

0

Сменихме времето не само на часовниците, а и на развитието на България по европейския ѝ път. Това каза министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков след церемонията на летище София за приемането на страната ни в Шенгенското пространство в неделя. Той допълни, че благодарение на усилената работа на много хора през последните месеци вратата към Шенген вече е отворена и пълноправното членство на България е въпрос на време.

Министър-председателят акад. Николай Денков подчерта, че Шенген не е една ограда по границата. Шенген е доверие за това, че можем да опазим границите на ЕС, но също и доверие, че България е тръгнала уверено по европейския път, ще спазва върховенството на правото и няма да позволява на хората, които нарушават закона, да процъфтяват в България, а те ще бъдат наказвани.

Участие в събитието за посрещане на първия полет от Берлин, чиито пътници преминаха без паспортна проверка, взеха още заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел, ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Михнева-Натова, главният изпълнителен директор на „СОФ Кънект“ Хесус Кабайеро, представители на дипломатическия корпус и др.

Първите си полети от Шенгенски държави в неделя посрещнаха и летищата в Бургас и Варна. На летището във Варна посрещнаха с официална церемония полет от Меминген, Германия, а в Бургас с воден салют беше посрещнат самолет от Краков, Полша.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече