Кирил Петков: Много бързо започнахме да се връщаме към мутренските времена

0

Вече има писмени сигнали, че главният прокурор лично е заплашвал главния секретар, обяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред журналисти на влизане в НС за клетвата на служебното правителство.

„Аз лично съм притеснен. Притеснен съм повече от вчерашната новина, в която премиерът уведоми съдията, който изпълнява с прокурорската задача да може да разследва главния прокурор, защото вече имаме фактически сигнали, писмени сигнали реално, че главният прокурор лично е заплашвал главния секретар. Това не звучи като европейска държава“, коментира Петков и продължи:

„За съжаление, той не е бил сам. Имаме сигнал за още 4 човека, включително и министъра Калин Стоянов“, шефа на КПКОНПИ, прокурорката от СГП и нейния заместник“.

Попитан за изтеклите снимки на Живко Коцев, бившият премиер коментира, че това, което се случва, е, че „някакъв часовник се развява, за да се прикрие това, че прокуратурата отново се използва като бухалка“.

„Представете си, че в друга европейска държава главният прокурор изнудва главния секретар. Това звучи безумно и много ме притеснява, че се връщаме назад. Ще видим тук процедурата за служебния кабинет, но аз съм притеснен не от тази процедура, а от факта, че нещо много бързо започнахме да се връщаме към мутренските времена“, подчерта Петков.

По думите му не може прокуратурата „със снимки да се опитва да замаже нещо по-страшно – че главният прокурор казва „или си даваш оставката, или нещо лошо ще ти се случи“.

„Каква му е ролята, като какъв го казва той? Става дума за старите мутренски времена“, добави Кирил Петков, преди да влезе в парламента.

През уикенда в интервю бившият премиер Николай Денков съобщи, че е оказван натиск върху Живко Коцев от най-високите етажи в прокуратурата, за което той заяви, че ще подаде сигнал.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече