Причини, поради които трябва да притежавате Casio G Shock

0

1. Създаден, за да издържи дълго

Разбира се, швейцарските часовници имат финес, но ако имате репутация на „неразрушим“, G-Shock е часовникът за вас и може би единственият часовник в света, който ви дава гаранция „Triple-10“, т.е. часовник с водоустойчивост 10 бара или 100 метра, 10-годишен живот на батерията и способност да издържи на падане от 10 м (триетажна сграда). 

2. Повече за по-малко

Не само издръжливостта, но и множеството функции, също са важна причина, поради която няколко въоръжени сили по света направиха G-Shock предпочитан часовник. Часовникът не само се отличава с издръжливост и здравина, но и позволява на притежателите си да виждат времето до секунда с несравнима точност (все пак е цифров). Кокрпусът и гумената каишка го превръщат в идеален спътник за дълги преходи и мисии в най-предизвикателните условия.

Сдобих се с такъв часовник преди около 7 години, когато бях в армията. Те са доста здрави и работят добре, а този, който имах, имаше и цифров компас и алтиметър, които ми бяха от полза. Той все още е здрав след всички тези години по-късно, докато моят Армани се е пръскал два пъти“ – Бивш военнослужещ от въоръжените сили на САЩ.

3. Вашият помощник за оцеляване

Колко бързо? Колко горещо? Колко дълбоко? Колко високо? G-shock ще ви каже това с лекота. Инструментите и функциите, предлагани в колекциите им са огромни и разбира се, точни. Само с натискането на един бутон получавате цялата необходима информация, независимо дали се движите в правилната посока, контролирате музиката си, пътувате по света, сменяйки часовите зони, или дори изкачвате планина. СТези часовници могат да отчитат надморска височина от 700 до 10 000м.

4. Устойчив на спорт (универсален)

Калта, потта и мръсотията може и да не са на първо място в списъка ви с проблеми, но попитайте някой спортист и той ще ви каже колко мръсен може да бъде часовникът ви след джогинг или игра на футбол. Мръсотията, причинена от играта, може да се окаже проблемна, ако попадне в механизма или (в най-лошия случай) в циферблата на часовника и тук G-Shock отново е отличник. Гуменото тяло е запечатано, за да издържи на всякакво нападение от прах, пясък или водни частици. В него се намира уникалният „плаващ модул“, при който кварцовият механизъм буквално плува свободно във вътрешността от уретанова пяна, което следователно позволява на часовника да издържа на всякакви форми на удари, докато играете.

5. Петдесет нюанса на „G“

Това, което Swatch е за Европа, G-Shock е за Азия и Америка. Освен спортните деятели, знаменитостите и професионалистите, хората с вкус към модата винаги са добавяли G-Shock към своята колекция. Предлагайки се в множество стилове и цветови варианти, можете да сте сигурни, че има такъв, направен според вашия вкус.

Уверете се, че е оригинален

Притежаването на популярен часовник като Casio G-Shock носи и рискове – каквито са тоновете имитиращи (фалшиви) версии на този модел. И макар да изглеждат поразително сходни или еднакви, те може да не ви издържат дори една седмица, да не говорим за десет години! Така че, когато решите да добавите такъв часовник към колекцията си, уверете се, че е оригинален, с всички включени гаранции и сертификати.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече