Христо Ковачки се срещна с Нийл Буш по повод въвеждане на иновации в българската енергетика

0

Христо Ковачки отново се срещна с Нийл Буш и неговият екип по повод въвеждането на иновации в българската енергетика.

Поредна среща се проведе между енергийния консултант и бизнесмен Христо Ковачки и Нийл Буш и неговия екип от технологични лидери с експерти от цял свят.

Срещата бе продължение от зараждащото се партньорство, което беше обявено публично в средата на миналата година.

„Горд съм, че имам невероятната възможност да работя лично с г-н Нийл Буш и неговите глобални съветници, които ръководят глобалните усилия за намаляване на въглеродните емисии. Ако нашите генерални планове се осъществят, ние ще въведем невероятни и изключително иновативни технологии в енергетиката на нашата малка балканска страна.“ каза Христо Ковачки.

Двете страни обсъдиха партньорството си при реализирането на инвестиционни проекти за внедряване на иновативни методи за извличане на стойност от въглищата в българските енергийни предприятия. Коментирани са и вариантите за доставка на американско оборудване.

Нийл Буш в партньорство с няколко технологични компании, сред които американските PANGEA и JET-EU, заедно с енергийния консултант Христо Ковачки обсъждат стартиране на пилотен проект за декарбонизация чрез улавяне на въглеродни емисии с помощта на амоняк в български електроцентрали.

Българският енергиен консултант обясни, че при използване на технологията се генерира продукт с добавена стойност под формата на тор, който е подходящ за използване в селското стопанство и съответно, може да формира нов продукт за доставки за друга индустрия.

Синът на 41-вия американски президент Джордж Хърбърт Уокър Буш – Нийл Буш си партнира с американските PANGEA и Interlink Capital Strategies, които имат опит в значителен брой проекти, които, ако бъдат реализирани в България, със сигурност ще гарантират безпроблемното изпълнение на целия процес на декарбонизация на енергетиката.

Нийл Буш е основател и председател на Фондация Джордж Х. У. Буш и е известен със своята обширна филантропска и благотворителна дейност по целия свят. От години основната му дейност е в ролята на консултант и инвеститор именно в иновативни технологии в областта на енергетиката.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече