Вижте как кметът на Доспат Елин Радев разби главата на жена с керемида (ВИДЕА)

0

Развилнелият се кмет на Доспат Елин Радев счупи главата на жена с керемида при брутална разправия срещу политически опонент от партия „Има такъв народ”. Агресията се разиграва на 8 май, но така и не намери място в „големите медии”, които стоят със запушени усти от рекламни пачки в предизборната кампания.

https://www.facebook.com/reel/1858982904527568

На нарочна пресконференция в БТА с участието на депутата от ИТН Александър Вълчев, както и местни жители от с. Любча, където са разиграва екшънът, станаха ясни подробности от мелето.

Скандалът започва, след като кметът лично се появява в селото и разпорежда да се разруши постройка, наследник на която е застъпник на партия ИТН от предизборната кампания през 2021 г.

Именно по тази причина в Доспат говорят за оказван натиск от страна на Елин Радев над политически противници.

Повече от скандалните видеа, документирали кметската саморазправа, са качени във фейсбук от Кемал Бекташев, който нарича Доспат „първата частна община на мутрата Елин Радев”.

На кадрите виждаме как Елин Радев издърпва керемида от покрива на сграда, която, падайки, удря жена по главата. Ранената започва да се присвива и буквално да вие от болка.

https://www.facebook.com/reel/1541467853251829

За да е пълен резилът всичко това се разиграва пред очите на неколцина униформени полицаи, които за срам на пагона мълчат с наведени погледи и не предприемат абсолютно нищо. Това кмет ли е, или мутра, се питат стъписаните очевидци на мелето.

https://www.facebook.com/reel/417591414468814

„Станахме свидетели на пореден безпрецедентен натиск и това много ясно показва, че мафията отново се връща. Не вярвам, че в 21 век трябва да има кметове, които да си позволяват да ограбват свободата на хората за правото им на избор и да ги заплашват не само на думи, а и чрез действия да оказват натиск върху семействата им“, заяви и депутатът Михал Камбарев на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Смолян след абсурдната случка.

„Всички знаят за този кмет, не случайно наричат Доспат първи частен град. Знае се за нещата, които той прави, но сега те наистина ескалираха“, заяви пък ИТН депутатът Александър Вълчев.

Участниците в пресконференцията разказаха подробности от събитията около опита за разрушаване, при който е ударена по главата жена от Любча. Показан бе видео запис, при който кметът Елин Радев замахва с керемида, наранявайки жената.

Тефик Илязов, наследник на постройката, която е спасена с жива верига от разрушаване, разказа, че проблемът около узаконяването на постройката към къщата е започнал още през 2021 г. Преди парламентарните избори той бил предупреден от кмета Елин Радев, че документите за узаконяване на постройката ще се уредят, ако се откаже да бъде застъпник на ИТН на изборите. Тефик Илязов първоначално се съгласява, но впоследствие подава жалба за оказан натиск. 

Съдът ще реши дали е законен строежът или не, претенциите са, че има нарушение на Конституцията, коментира Михал Камбарев. Според него проблемът е свързан с това, че кметът Елин Радев упражнява политически натиск и застрашава свободата на хората да изберат дали да бъдат застъпници от някоя политическа сила или не. Това са свободи, заложени в Конституцията и тя се нарушава, което е огромен скандал, допълни депутатът.

По негово мнение в Доспат нещата днес са излезли извън контрол. Очакваме МВР и прокуратура да засилят контрола, защото с настъпването на изборите явно има някакви указания, които се следват и всякакви политически опоненти биват гонени, смята Камбарев.

Според депутата от ИТН Александър Вълчев обструкциите в случая са свързани с това, че има правен казус около законността на постройката, който не е решен. По него има подадена жалба за ново обстоятелство и би следвало да се изчака срокът 9 май, преди да се пристъпи към разрушаване. Представена бе информация, че има разпратени десетки писма за установяване на незаконно строителство в община Доспат само срещу политически и бизнес опоненти на кмета.

Това е показност на сила срещу всеки, който дръзне да изрази различно мнение, проблемът не е какво се случва със сградата, а поведението на кмета, заяви Михал Камбарев. Според него става дума за „феодал, който показва сила“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече