Борисов каза защо го пазят снайперисти

0

Бойко Борисов разкри защо домът му е охраняван от снайперисти. Пред медиите в парламента той съобщи, че за сигурността му има предупреждение от сериозна чужда служба. Борисов предположи, че причината е военната помощ за Украйна, която е издействала ГЕРБ заедно с ДПС. Той категорично отрече медийни внушения, че зад заплахата за живота му стои Делян Пеевски.

„Преди около седмица хората, които се занимават с моята охрана, ме информираха, че има много сериозен сигнал от една от най-влиятелните служи в света за за най-високата степен на заплаха. Предполагам от ДАНС, МВР и НСО са взели някакви мерки, надявам се. Не съм говорил дори с ръководството на НСО“, заяви пред медиите в парламентарните кулоари Борисов. Той уточни, че не е обсъждал сигнала с никое от ръководствата на МВР, НСО и ДАНС.

И беше категоричен коя е причината за заплахата с уговорката, че няма информация, а само предполага.

„Категоричната подкрепа за Украйна – така си го обяснявам аз. Аз така го оценявам. Ако има такова нещо, касае само Украйна и затова една от най-влиятелните служби подава сигнала. Няма друго основание освен помощта за Украйна“, убеден е лидерът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ призна още, че обикалянето на медиите около къщата му да снимат снайперистите е страшно депресиращо. Пръв публично информацията разкри лидерът на ДСБ Атанас Атанасов, който попита президента за снайперистите пред телевизионните камери по време на консултациите.

„Страшно депресира и внуците, и детето, и всички“, каза Борисов. Той припомни, че е получавал реални заплахи като главен секретар на МВР.

„Това не са никак шеги. Но ме притесни това, че вчера в две диаметрално противоположни медии излезе информация, че заплахата идва от Делян Пеевски. Всичко друго бях чул за Пеевски, но това ми дойде в повече. И ме притесни. Когато Алексей се зае да направи сглобка, той успя, сега това би било с един куршум два заека – че Пеевски, след като сме се скарали, едва ли не е заподозрян“, заяви Борисов.

Той обясни, че след разпускането на депутатите за предизборната кампания всеки си е отишъл при партията и повече от месец нито е разговарял, нито се е виждал с Пеевски.

„Ние сме коренно различни партии, клишето да ни опаковате в едно, няма да го видите, просто не е така“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

На репликата, че ги опаковат заедно, защото двете формации имат много съвпадения в позициите, Борисов отвърна, че най-много сходства имат с ПП-ДБ, а по други теми пък с Възраждане.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече